måndag 23 juli 2012

Tuff nattmarsch

Från Undersåkers kyrka har vandrarna igår följt Mittnordenleden genom hästhagar och parallellt med kohagar, där Birk och korna nyfiket nosade på varandra, men när korna gav ifrån sig ett kraftfullt frustade tyckte Birk att de hade hälsat klart.

Natten till idag var det tänkt att de skulle sova åtminstone några timmar i Bergvikskojan (ett vindskydd) men trots att Håkan med diverse knep försökte hålla knotten borta från sitt ansikte var det omöjligt att somna. Till slut lyckades han genom att lägga en handduk på sin panna, alldeles under skärmen på sin Beppehatt, få myggnätet att hålla sig en bit från ansiktet, och kunde på så sätt få någon timmes sömn, men vid 2-tiden hade han fått nog. Det blev en hård marsch och de avverkade ca 25 km på knappa 5 timmar. När de sedan anlände till Night Trail i Järpen blev de kungligt mottagna av Rasmus och Karina. Håkan fick logera i egen gäststuga med bäddad säng och han blev bjuden på frukost. Han har också passat på att köra en tvättmaskin. Dagen ska han tillbringa mestadels i sängen med den nu svullna foten i högläge.

Om foten är ok imorgon är planen att tidigt påbörja vandringen längs med väg 336 och att på småvägar/stigar röra sig i riktning mot Valsjöbyn.

Under gårdagen har deras väg korsats av både älg och ren, på bara några enstaka meters avstånd. Med tanke på hur våra hundar normalt beter sig när de känner lukt av eller ser en älg så blev jag mycket förundrad när Håkan berättade hur Birk, darrande av iver och upphetsning, mycket lydigt stod stilla bredvid Håkan.

Jag hoppas att Håkan skickar fler bilder snart, batteriet i mobilen var nästan slut därför blev varken älg eller ren-möte förevigat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar