torsdag 19 juli 2012

Närkontakt

Natten till idag tillbringade de i tältet på kalfjället nordväst om Funäsdalen. Mitt i natten reste sig Birk plötsligt och vädrade med spetsade öron. Utanför tältduken hörde Håkan ljud från någon levande varelse, inte bara en- utan flera. De lyssnade en stund till snörvlingar, skrapningar och andra obestämbara ljud. Så repade Håkan mod och tittade ut. Knappt tre meter från tältet rörde sig stora mörka kroppar med lugna rörelser. Hela tältet var omgivet av en flock renar som nyfiket frustade och andades in dofterna från Håkan och Birk. Birk kikade också ut men gjorde inga ansatser till att lämna tältets skenbara trygghet. Efter en kort stund gav sig flocken av och Birk och Håkan somnade om och sov gott fram till ca kl 8.30. Nu väntade vandring ner till Ramundbergets skidanläggning på en led som visade sig vara mycket dålig. Väl framme blev det lunch och lite vila.
Birk spanar efter renflocken som han ser på kalfjällets kam


Med några pannkakor i magen tog sig Håkan sedan an den tunga branta vandringen upp från skidanläggningen till den östliga sidan av dalen med siktet inställt på Fältjägaren.
Han har under dagen haft ganska ont i den fotled som han igår skadade när ryggsäcken fastnade i en björkgren som han gick under. Håkan tappade balansen och vinglade bakåt mot Birk. För att undvika att skada Birk gjorde han ett misslyckat försök till piruett och landade hårt på ett ben.En smäll som när en gren knäcks ekade över dalen. Försiktigt rätade Håkan på benet, det gjorde rejält ont, men verkade inte vara av- det var bestämt och tursamt nog en gren och inte Håkans ben som hade gett upphov till den skarpa smällen.
Efter nattens vila kändes det skadade benet ganska ok, lite stelt och ömt men det var nog bara en kraftig stukning.

Vila i ett vindskydd på väg upp till Fältjägaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar