måndag 30 juli 2012

Blött, blött, blött och åter blött

Stora tunga regndroppar smattrade mot tältduken när vandrarna vaknade i morse och det fortsatte att regna ända till ca kl 17.30. Vid kvart i tiotiden lämnade de sitt nattläger och gick de ca 3 kilometrarna fram till Munsvattnet. De följde spåret efter en fyrhjuling, ett spår som bitvis var mycket otydligt och efter ca 1,5 km hade de tappat bort det. Med tumkompassens hjälp traskade de sedan vidare över blötmossar med 5-10 cm vatten att trampa i och vid ett vad gled Håkan av en sten så att han hamnade i vattnet. Med vatten både uppifrån och nerifrån var det bara att härda ut med blöta fötter.

Tyvärr upptäckte han att den nyinköpta regnjackan av märket ARC Teryx visserligen håller regnet ute men andningsfunktionen är i stort sett obefintlig och värst av allt - fickorna håller inte tätt utan vattenfylls. Sorgligt nog hade Håkan lagt sin kamera i en av fickorna så nu är den trasig men tursamt nog är hans telefon vattentät, för den låg också i en vattenfylld ficka.

Det ihärdiga regnandet till trots har dagen ändå bjudit på en del spännade djurmöten. En mård kom plötsligt springande  ca 15-20 meter framför dem. Både Birk och Håkan blev så överraskade at de inte hann reagera innan den var borta och lika överraskade blev de av tjädertuppen, orrtuppen och de båda riporna som plötsligt flaxade upp några meter från dem.

Dagens etapp blir ca 40km, men imorgon blir det ryggläge på Gäddede camping framför TV:n och olympiska spelen.

Birk väntar på att husse ska bli klar


Hällingsåsfallet, fallhöjd 43 m var en mäktig syn


och det bästa Håkan har det satte han på bordet
(Birk hoppade upp på bordet när Håkan vände sig bort, han brukar faktiskt inte få vara på bord)


Orientering med tumkompass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar