torsdag 2 augusti 2012

Pigga vandrare dag 18 - distans ca 25 km

Vid fyratiden i morse började det regna och det höll i sig till klockan elva. Det gjorde att vandrarna inte påbörjade dagens etapp förrän vid 13-tiden. Då hade det klarnat upp och tältet hade torkat.Håkans kängor däremot var inte torra, dem blötte han ner redan igår när han efter att framgångsrikt ha balanserat på stenar över en ganska bred bäck, grep tag i en liten björk för att dra sig upp på land. Björken var dessvärre murken och Håkan föll baklänges tillbaka, han lyckades dock hålla sig på fötter, men de nytorkade kängorna och sockorna blev naturligtvis genomblöta.

Dagens etapp har varit relativt lätt, åtminstone den delen som gick över kalfjället. Håkan var mycket trött på mossar och gårdagens led var en vinterled som gick över många mossar som de tvingades gå runt. Att slippa mossarna gjorde att det kändes lätt att gå trots att de idag har avverkat ett mycket kuperat parti där de t ex på enbart 1,5 km avverkade en höjdskillnad på 300m. Nerför är jobbigare att gå än uppför tycker Håkan så när de senare förflyttade sig från 440 m.ö.h. till 900m öh på 2 km gick det också ganska lätt. Vid Väktarmons vindskydd tog de en paus, vilade och åt lite. Benen liksom foten känns nu bra så om vädrets makter bara står dem vilar inga bekymmer hos dem.

Dagens väder har varit växlande med några få regnskurar. När Håkan ringde mig strax efter kl.21 räknade han med att de skulle hinna fram till Rödfjällsstugan innan det blev för mörkt för att gå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar