söndag 12 augusti 2012

Dag 28 12/8-12 34km

Fortsatt bra vandringsväder och en lättare ryggsäck gör livet lätt för Håkan. Dagens etapp har gått på fina leder, mygg, knott och broms har lyst med sin frånvaro. Gårdagens etapp blev ytterligare 3 km, dvs totalt 38km, efter att jag hade pratat med Håkan, eftersom den lägerplats som Håkan hade tänkt visade sig vara olämplig i den kraftiga vinden. Efter ytterligare 3 kilometer hittade de i alla fall en bra plats i lä av en liten höjd och med vatten i närheten.

Birk har lärt sig att han brukar få smaka lite av husse när maten nästan är slut, men igår när husse gav honom 4hg nötfärs trodde han inte att det var hans mat. Håkan blev tvungen att säga Varsågod flera gånger innan han vågade äta, men sedan slickade han njutningsfullt i sig varje smula och orkade till och med äta det sista av Håkans potatissallad.

Birk har blivit riktigt tuff och tvekar inte alls när han ska gå över svajande broar med skummande fors under, han litar numera helt på att Håkan inte ber honom om något som kan vara farligt.

Gårdagens lägerplats


Kan det ha varit här som vi tvingades skotta snö för att ha något att köra slädarna på förra våren när vi körde Vita bandet?

Lunchpaus

Vattnet därnere ser spännande ut

Bäst att ha Birk kopplad när han ska gå över broar eftersom han gärna tittar över brokanten


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar