måndag 6 augusti 2012

Dag 22 - kall natt

Igår var vädret växlande med några regnskurar, ganska bra vandringsväder, men detta till trots är det inte roligt att upptäcka att man har gått 2 km fel och alltså måste gå total 4 km extra för att komma rätt. Håkan och Birk följde en skoterled när de plötsligt upptäckte att det inte längre fanns några ledkryss och då var det bara att vända.

När de vaknade i morse var det frost på tältet men redan vid 9-tiden  var det riktigt varmt och det har varit kortbyxväder hela dagen. En svag vind har gjort att de i princip har sluppit mygg och bromsen/bremsen har också de varit ganska få.

- Jag ser ut som en domare i mina av salt randiga kläder, sa han idag. När jag kommer till civilisation igen ska jag tvätta. De varma dagarna gör ju att han svettas i stort sett hela tiden och saltet i svetten bildar ränder på kläderna.

Dagens etapp blev ca 30km och var tämligen trist, upp och ner genom tät björksog och över blöta mossar och landskapet har inte erbjudit några vackra vyer. Vandrarna har gått från kl 11 till ca kl 20 och dagen avslutades med ett skönt bad i Båtsjön där de ska sova i natt.

Vid en bäckpassage halkade Håkan igen och blev åter våt om en fot. Våta skor är inte bekväma att vandra i så det är något man verkligen vill undvika..

De har idag gått från Tjokkelestugan förbi Gelas och Ljuslidstugan vid Ransaren.

Om du som läser detta vill kommentera något hittar du en kommetarsruta längst ner på sidan.

Dagens etapp har gått genom renbetesland  

Det är trevligt när bron som finns på kartan är hel 

Leden var en smal stig som slingrade sig fram genom videsnår

Stuga vid Ljusliden

Nattläger vid Båtsjön

Nybadad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar