lördag 11 augusti 2012

Dag 27 11/8-12 35km

Efter en tidig morgon, de bröt läger redan strax efter kl 07, väntade en tämligen besvärlig och mindre rolig vandring norr om Tjulträsket. Leden gick på spänger som var omgivna av manshög vegetation. Birk gick först och det enda som antydde att han fanns någonstans där framför Håkan var ett försiktigt svajande i vegetationen. Plötsligt dök en stuga upp mitt i vildmarken, vid Rödingviken. En skylt förklarade att här hade man redan 1923 installerat telefon vilket gjorde att stugan blev en knutpunkt för kontakt med omvärlden.

Vandrarna anlände till Ammarnäs någon gång före kl14. I Ammarnäs Livs hämtade Håkan ett paket, som jag hade skickat, innehållande en lättare sovsäck och ett lättare liggunderlag. Den gamla sovsäcken och liggunderlaget är nu på väg hem med post och Håkan njuter av att packningen blev ca 4 kg lättare. Nu får vi bara hoppas att den lättare sovsäcken håller vad den lovar gällande förmågan att hålla värmen.
I Ammarnäs fick Håkan veta att han hade stor tur med vädret. Det var den varmaste dagen på hela sommaren i Ammarnäs och nog den enda dagen då kortbyxor var lämpliga som klädsel för en vandrare.

Stugan vid Rödingvik pryds av den samiska flaggan


Någon trollsländeexpert kanske vet vilken art det är?
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar